Boek ‘t Woudt overhandigd aan minister Bijsterveldt

8 september 2012. Op Open Monumentendag 2012 werdt het eerste boek -‘t Woudt. De rijke geschiedenis van het kleinste dorp van Nederland- overhandigd aan demissionair minister Van Bijsterveldt. De overhandiging vond uiteraard ook plaats in dit dorp, en wel in de met veel belangstellenden gevulde Woudtse Kerk. De auteur Jacques Moerman heeft zijn 40 jaar onderzoekswerk nu gebundeld en verrijkt met een groot aantal afbeeldingen. Het boek is het eerste deel uit een reeks van boeken over Midden-Delfland die de komende jaren zullen verschijnen.

Twee boeken werden overhandigd aan mevr. de Jong en mevr. van Adrichem, een vroegere en een huidige bewoner van ‘t Woudt. Het gemeentebestuur was vertegenwoordigd door burgemeester Rodenburg en wethouder Van Nimwegen (cultuur). Ook zij ontvingen een exemplaar.

Ook televisiezender SBS6 kwam langs om te horen van Jacques Moerman waarom hij beweert dat ‘t Woudt het kleinste dorp is. Die avond al hoorden en zagen ca. één miljoen kijkers zijn antwoord in het programma Hart van Nederland.

Het boek ‘t Woudt is een uitgave van de Historische Vereniging Oud-Schipluiden en te koop in Museum Het Tramstation en boekhandels in Delft en Naaldwijk.