Expositie over Otto van Egmond

In Museum Het Tramstation te Schipluiden wordt op 9 juni om 16.30 uur de expositie geopend ‘Ridder Otto van Egmond. Het leven en werk van een kasteelheer van de Keenenburg’.

Op een achttal banieren belichten teksten en beelden de daden van deze markante zestiende-eeuwse edelman. In het museum is een sfeervolle kamer van kasteel Keenenburg ingericht. Hierin staat ook een vitrine met gebruiksvoorwerpen uit de tijd van Otto van Egmond. In de wachtkamer zijn enkele brieven van deze vertrouweling van Willem van Oranje te zien en de loden naamplaten die op de doodskisten van hem en zijn vrouw Agnes Croesink hebben gezeten. Aparte aandacht wordt besteed aan het schilderij, dat van Otto van Egmond bewaard is gebleven. Deze edelman was van grote betekenis voor de regio, het gewest Holland en het land.

De aanleiding voor de tentoonstelling is het toneelspel over ‘Otto van Egmond en de lotgevallen van Keenenburg’, op 16, 17, 18 en 19 juni 2011 aan de voet van de kasteelruïne.

Museum Het Tramstation, Otto van Zevenderstraat 2 te Schipluiden, is geopend op elke woensdag en zaterdag en de eerste zondag van de maand van 14.00-16.00 uur. De toegang is vrij. Wie meer over Otto van Egmond wil weten, wordt verwezen naar het Historisch Jaarboek Schipluiden 2009, dat te koop is in het museum.