Tentoonstelling ‘Boeken uit eigen bezit’ in Tramstation

Expositie: Boeken uit eigen bezit

De nieuwe tentoonstelling in Museum Het Tramstation in Schipluiden is getiteld ‘Boeken uit eigen bezit’. In de tentoonstelling zijn karakteristieke boeken uit de bibliotheek van de Historische Vereniging Oud-Schipluiden in verschillende thema’s uitgestald. De Franse ondertitel ‘Livres d’Oc’ verwijst naar Oc Spinnewijn, die jarenlang de organisatie van de bibliotheek van de vereniging onder zijn hoede heeft. Octaaf, zijn volledige voornaam, heeft een voorliefde voor Frankrijk en heeft ook een aantal van zijn eigen boeken (in het Frans natuurlijk) aan de tentoonstelling bijgedragen (de overige boeken zijn gewoon in het Nederlands).

Tijdens de officiële opening op 8 december kon een aantal genodigden alvast kennisnemen van de bonte verzameling van boeken die Midden-Delfland, en speciaal Schipluiden en Den Hoorn, kenmerken. Straatnamen in Schipluiden en Den Hoorn vormen een leidraad naar de verschillende thema’s, zoals Hubert Kornelis Pootplein, Abtswoude, Dr. F.H. Reijnderslaan, Keenenburgweg, Princes Beatrixstraat, Koningin Emmalaan, Burgemeester van Gentsingel en meer. Een vitrine is ingericht met de gereedschappen en attributen van de traditionele boekbinder.
De tentoonstelling duurt tot 7 april 2012 en is te bezoeken op zaterdag en de eerste zondag van de maand van 14.00-16.00 uur. Een afspraak maken kan ook. Zie daarvoor www.tramstationschipluiden.nl.

Schilderende tentoonstellingcommissie

Voorafgaand aan de opening door Octaaf Spinewijn maakten leden van de tentoonstellingscommissie onder leiding van Rina Groot een schilderstuk met een voorstelling van de plattegrond van het museum af met miniatuurtjes. Tenslotte mocht Octaaf zijn symbolische 80 met goudverf opvullen. Oc kreeg het doek overhandigd en maakte van de gelegenheid gebruik iedereen te bedanken die mee heeft geholpen aan ‘zijn tentoonstelling’.
Oc Spinnewijn ontvangt het schilderstuk uit handen van Rina Groot
Octaaf Spinnewijn opende zojuist de tentoonstelling